Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Dinsdag 21 Februari 2022

   Wat moet ik doen bij algen in mijn zwembad?

   Wanneer het zomer is en u heerlijk wilt genieten van een frisse plons in het zwembad is er niets zo vervelend als wanneer u ziet dat er algen zijn ontstaan. Algen geven een vieze groene kleur aan het water en zorgen ervoor dat u niet lekker ontspannen kan genieten van uw zwembad. In deze blog leggen we als uw buitenspecialist uit wat u kunt doen wanneer u algen in uw zwembad aantreft. Als u wilt leren wat u moet doen bij algen in het zwembad, lees dan snel verder!

   Hoe ontstaan de algen in mijn zwembad?

   Voordat we ingaan op de vraag hoe je de algen het best uit het zwembad kunt verwijderen is het goed om te weten hoe deze algen precies ontstaan. Dit maakt de oplossing namelijk ook een stuk voor de hand liggender. De algen ontstaan in het zwembadwater wanneer er sprake is van een disbalans in de waterkwaliteit, wat te maken heeft met de pH-waarde (zuurtegraad) van het water. In de meeste gevallen betekent de groei van algen dat pH-waarde van het water niet goed op peil is. Wanneer de pH-waarde niet tussen de 7.2 en 7.6 pH is neemt de kans op bacteriën en algen namelijk snel toe.

   Zijn de algen in mijn zwembad gevaarlijk?

   De algen in het zwembadwater zijn over het algemeen niet schadelijk. Toch is het wel verstandig om een oplossing te zoeken wanneer er algen in het zwembadwater zijn. Dat de algen kunnen groeien betekent namelijk dat de kwaliteit van het zwembadwater niet goed is en dat er zich naast de algen ook veel bacteriën en daarmee ook virussen in het water (kunnen) bevinden. Het is dus belangrijk om het zwembadwater regelmatig te ontsmetten en de pH-waarde te meten. Zo voorkom je dat mensen ziek worden van het binnenkrijgen van een grote hoeveelheid van uw zwembadwater.

   Hoe krijg ik algen uit mijn zwembad?

   We begrijpen als geen ander dat u de algen graag ziet vertrekken uit uw zwembadwater. Hiervoor kunt u een aantal stappen ondernemen. Als u antwoord wilt op de vraag wat u moet doen bij algen in het zwembad lees dan onderstaand stappenplan even goed door:

   Stap 1: Filter het water

   Om ervoor te zorgen dat de algen niet meer in het water kunnen groeien is het belangrijk de kwaliteit van het zwembadwater goed te waarborgen. Het is daarom belangrijk dat u een filter gebruikt die het water goed kan schoonhouden. Er zijn diverse filtermogelijkheden, deze zijn allemaal terug te vinden in onze webshop.

   Stap 2: Controleer de waterkwaliteit

   De kwaliteit van het zwembadwater is zoals eerder uitgelegd, ontzettend belangrijk. Om te kunnen controleren of het water wel de juiste pH-waarde heeft zult u een pH-meter moeten aanschaffen. Er zijn meerdere varianten beschikbaar, zo is er een digitale pH-meter en een elektronische meter die naast de pH-waarde ook de hoeveelheid chloor in het water kan meten. De ideale pH-waarde voor het zwembadwater ligt tussen de 7.2pH en de 7.6pH. Wanneer de pH-waarde niet goed is kun je deze verlagen of verhogen door pH-plusvloeistof of pH-minvloeistof aan het water toe te voegen. De chloorwaarde van het zwembadwater moet tussen de 1mg/l of 1ppm zijn. Wanneer deze waarde te hoog is kunt u beter een tijdje geen chloor meer toevoegen aan het water. Een té hoge concentratie chloor kan namelijk ook voor gezondheidsproblemen zorgen. Denk hierbij aan een geïrriteerde huid en/of ogen. Door de Uv-straling van de zon zal het chloor vanzelf afbreken. Zit er te weinig chloor in het zwembad? Dan kunt u dit eenvoudig verhogen door chloorgranulaat aan het water toe te voegen of door een chloordrijver te vullen met chloortabletten.

   Stap 3: Tijd voor anti alg

   Nu de kwaliteit van het zwembadwater weer helemaal in orde is kunt u bezig met het bestrijden van de algen die er zijn. Dit kunt u het best doen door anti alg aan het zwembadwater toe te voegen. Door de substantie toe te voegen aan het zwembadwater lossen de algen vanzelf op. Wanneer er nog algen op de bodem liggen die u niet goed weg krijgt kunt u overwegen een zwembadstofzuiger te gebruiken om de algen grondig te verwijderen.

   Stap 4: Groene aanslag verwijderen

   De laatste stap die overblijft is het verwijderen van de groene aanslag die de algen in het zwembad hebben achtergelaten. Nu de algen weg zijn en het zwembadwater weer van topkwaliteit is, kunt u de groene aanslag aanpakken. Hiervoor zult u de handen uit de mouwen moeten steken en flink moeten gaan schrobben gaan schrobben want de algen maken een flinke aanslag op het zwembad. Met de speciale zwembad-onderhoudskit heb je alle artikelen in huis om deze klus eenvoudig en grondig uit te voeren. Na een dag of 5 zou uw zwembad er weer tiptop uit moeten zien!

   Vragen of informatie

   Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over wat te doen bij algen in het zwembad? Dan raden we u aan om contact op te nemen met een van onze specialisten. Zij zijn gespecialiseerd in alles wat met het zwembad te maken heeft en kunnen u voorzien van een antwoord op al uw vragen en het beste advies. Onze specialisten zijn iedere werkdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur beschikbaar.

   Nieuws en Updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking