Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Maandag 18 Mei 2022

   Alles over zoutwatersystemen voor uw zwembad

   Wanneer u een zwembad heeft komt daar behoorlijk wat onderhoud bij kijken. Het kan soms lastig te zijn om goede keuzes te maken, dat begrijpen wij als Uw Buiten Specialist als geen ander. Eén van de keuzes die u zult moeten maken is welk reinigingssysteem u wilt gebruiken. Gaat u voor reiniging op basis van chloor of kiest u voor een zoutwatersysteem. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over zoutwatersystemen voor uw zwembad zodat u volledig geïnformeerd kunt kiezen voor een reinigingssysteem die bij u en uw specifieke situatie past. We nemen u mee in alles over zoutwatersystemen voor uw zwembad. Zo vertellen we u over de werking van een zoutwatersysteem, de voordelen en de nadelen van een zoutwatersysteem en gaan we in op de praktische gebruiken van het systeem zoals welk zout u nodig heeft voor een Intex zoutwatersysteem en hoe vaak u het zoutwatersysteem moet aanzetten. Wilt u graag alles over zoutwatersystemen voor uw zwembad weten? Lees dan snel verder!

   Wat is een zoutwatersysteem?

   Laten we gelijk een veelgemaakte denkfout voor eens en altijd rechtzetten; van een zoutwatersysteem als reiniging wordt uw zwembadwater niet daadwerkelijk zout. Het zoutwatersysteem is namelijk het reinigingssysteem dat ervoor zorgt dat het zwembadwater van goede kwaliteit blijft; om het water te reinigen wordt zout gebruikt. Door het gebruik van zout in plaats van chemisch chloor weet u zeker dat het zwembad veilig en gezond is voor iedereen die er gebruikt van maakt. Wanneer het zwembadwater altijd goed gereinigd is voorkomt u de groei van bacteriën en algen in uw zwembad. Het zwembadwater reinigen kan op vele manieren, de meest gebruikte vorm hiervoor is chemische chloor, echter zorgt het gebruik van chloor vaak voor geïrriteerde ogen en luchtwegen en staat het middel bekend om zijn heftige geur. Een zoutwatersysteem is de ideale manier om zonder chemische chloor uw zwembad toch grondig te reinigen.

   Hoe werkt een zoutwatersysteem?

   Een zoutwatersysteem is eigenlijk een generator van natuurlijke chloor. Het zoutwatersysteem zet zwembadzout om in koperionen en chloor. Doordat het gehalte van het chloor zo laag is merkt u eigenlijk niet tot nauwelijks dat er überhaupt chloor of zout in het water zit. U ruikt of proeft dit chloor ook niet terug in het water. Toch is de hoeveelheid meer dan genoeg om de waterkwaliteit tiptop in orde te houden. Wanneer u uw zwembad op deze manier wilt reinigen zult u wel een zoutelektrolyse apparaat aan moeten schaffen. De eenmalige aanschaf lijkt wellicht wat duur maar het is een duurzame investering; door de tijd heen bespaart u ook weer ontzettend veel geld doordat u geen chloortabletten of chloorgranulaat meer hoeft aan te schaffen.

   Wat zijn de voordelen van een zoutwatersysteem?

   Om u een duidelijk beeld te geven van de voor- en nadelen van het zoutwatersysteem hebben we deze op een overzichtelijke manier voor u op een rijtje gezet.

   Voordelen:

   • Geen chemische stoffen in uw zwembad
   • Geen gladde bodem of zijkanten in uw zwembad
   • Milieuvriendelijke manier van reiniging
   • Heel weinig onderhoud
   • Altijd een uitstekende waterkwaliteit
   • Minder tot geen last van irritaties rondom huid of ogen

   Nadelen:

   • Aanschafprijs is rond de €100 euro of meer
   • Grotere kans op roest
   • Niet de ‘standaard’-manier

   Als specialisten kunnen we een zoutwatersysteem als reinigingsoptie absoluut aanraden. De voordelen wegen zeker op tegen de nadelen en het is ook nog eens een duurzame keuze.

   Praktische gebruikstips

   Voor specifieke vragen kunt u altijd terecht bij de klantenservice van Uw Buiten Specialist, wij kunnen u met al uw vragen helpen. Hieronder vindt u vast een overzicht van de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom het zoutwatersysteem: Heb ik nog chloor nodig naast een zoutwatersysteem? Nee, het zoutwatersysteem biedt een volledige vervanging van het gebruik van chemisch chloor waardoor u op natuurlijke en duurzame wijze het water in uw zwembad kunt reinigen. Hoeveel zout moet er in mijn zoutwatersysteem? De hoeveelheid zout die in een zoutwatersysteem moet hangt volledig af van het soort systeem u gebruikt en hoe veel u het zoutwatersysteem gebruikt. Daarnaast spelen de waterkwaliteit en de hoeveelheid water ook een belangrijke rol. Hoe lang moet een zoutwatersysteem aanstaan? U kunt de tijd dat een zoutwatersysteem aanstaat zelf instellen op de timer van het systeem. Het systeem hoeft dus in principe alleen aan te staan wanneer dit nodig is. Welke waardes u precies in moet stellen is afhankelijk van de omgeving waarin het zoutwatersysteem zich bevindt.

   Nieuws en Updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking