Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Zwembadfilters

   Op zoek naar zwembadfilters? Wij bieden een uitgebreid assortiment met filters voor uw zwembad of spa. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   9 Producten

   Met een zwembadfilter in het zwembad, reinigt u het water. Het water blijft helder doordat de pomp het water in beweging brengt en vuildeeltjes uit het water filtert. De filter houdt de vuildeeltjes in het filter, die u dan af en toe moet reinigen of vervangen. Hoe vaak dit moet, is afhankelijk van het soort zwembadfilter, maar ook de grootte van het filter, dat weer afgestemd moet worden op de pomp en de hoeveelheid water dat gefilterd moet worden. Bekijk het aanbod filters op deze pagina.

    

   Soorten zwembadfilters  

   U heeft de keuze uit verschillende soorten zwembadfilters. Een goed filter voor uw zwembad is belangrijk om zo lang mogelijk van het heldere water te kunnen genieten tijdens het zwemseizoen. Heeft u geen filter, dan kan het water snel troebel worden door onder andere huidschilvers, achterblijvend zonnebrandcrème, haren, maar ook aanslag van algen etcetera.

   De drie verschillende zwembadfilters werken verschillend van elkaar. Een patroonfilter werkt met een wisselbare filterpatroon en die verkopen we met een ingebouwde pomp. Kiest u een zandfilter, dan wordt het vuil door fijn filtermedia gefilterd. Denkt u aan zand of glasparels, deze kunt u zelf kiezen en er bij bestellen. Hoe groot een zandfilter moet zijn, is afhankelijk van de inhoud van het zwembad. Als laatste zijn er filtratiepompen, dit is een zwembadpomp met voorfilter. De zwembadfilter en de filterpomp dienen op elkaar afgestemd te worden.

    

   Zwembadfilter schoonmaken  

   Het zwembadfilter dient u meerdere keren te vervangen of schoon te maken. Voor het schoonmaken zijn verschillende reinigingsmiddelen in onze webshop te vinden. Reinigt u het filter op de juiste manier, dan hoeft u deze minder vaak te vervangen. Het reinigingsmiddel moet vet, haren, kalk en ander vuil uit het filter verwijderen, maar ook de werking van het filter behouden.

    

   Schoon zwembadwater  

   Een zwembad heeft dus een filter nodig om schoon te blijven, maar daarmee is het water nog niet altijd schoon genoeg. Om het water als het ware te desinfecteren, kunt u chloortabletten bij ons bestellen, die plaatst u dan in een chloordispenser en het chloor doodt gemakkelijk allerlei bacteriën. Kunt u niet goed tegen chloor, dan is er ook zwembadzout met dezelfde werking, alleen wat vriendelijker voor huid en ogen. Het desinfecteren van zwembadwater voorkomt dat u ziek wordt van een middagje vertoeven in uw eigen zwembad.

    

   Vragen over zwembadfilters  

   Heeft u al in beeld welk zwembadfilter u het beste in uw zwembad kunt installeren, of heeft u nog geen idee? Voor iedere vraag en voor advies staan we u graag te woord. Via een belletje of een mail kunt u ons bereiken. Iedere werkdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur staan onze specialisten met ervaring en kennis van zwembaden voor u klaar, zodat u binnen de kortste keren kunt genieten van een goed gevuld en schoon zwembad. Kijk voor de rest van de benodigdheden voor uw zwembad gerust verder in onze webshop, waar we alles hebben voor onderhoud, het schoonmaken en überhaupt het opzetten van een zwembad.

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking