Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Zwembad onderhoud

   Een eigen zwembad vraagt om onderhoud. Bekijk hier de beste onderhoudsmiddelen en -tools voor uw zwembad. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   78 Producten

   Om zo lang mogelijk van een zwembad te kunnen genieten, is het belangrijk om deze ook goed te onderhouden. Als u een zwembad onderhoudt, dan scheelt u dat een hoop kosten in één keer als u  bijvoorbeeld schade heeft of een grote reinigingsbeurt nodig heeft. En dat wilt u niet, want hoe beter het zwembad onderhouden is, hoe eerder u van zwemplezier geniet. Is het een dagje tussendoor mooi weer, dan kunt u zo een plons nemen!

    

   Schoonmaken zwembad  

   De wanden en de bodem van een zwembad dienen goed schoon gehouden te worden. Het hele jaar door kunnen er namelijk beestjes in terecht komen, maar ook blijven er huidschilvers, haren en zonnebrandcrème achter in het water, dat tegen de wanden aan kan blijven plakken. De wanden en de bodem kunt u zelf schoonmaken met een speciale borstel, ook kunt u met een schepnet drijvend vuil weghalen. Er bestaan ook robotstofzuigers, waardoor u zelf niet meer met een borstel over de bodem hoeft, dit is een semi automatische schoonmaakoptie, maar u kunt het ook volledig over laten aan de techniek, met een zwembadrobot of hydraulische reiniger, die u aansluit op het filtersysteem.

    

   Schoon houden water  

   Het schoonmaken van zwembadwater vraagt om onderhoud. Heeft u een zwembad met pomp en filter, dan wordt het vuil gefilterd. U moet dan het filter om de paar weken leeghalen en reinigen, zodat het weer beter vuil aantrekt, hoe vaak dit moet is afhankelijk van de grootte van het filter. Heeft u geen filter of pomp, dan krijgt u misschien wel te maken met aanslag

   , algen en ook rondzwemmende blaadjes, beestjes en haren. De pomp en het filter houden het zwembad schoon, of in ieder geval het water helder door het in beweging te houden en grover vuil in het filter achter te laten. Om het water zelf te kunnen desinfecteren, dan kunt u chloor als desinfectiemiddel gebruiken, moeiteloos worden bacteriën gedood met dank aan chloortabletten die u in een chloordispenser plaatst. Een andere optie is zwembadzout, een mooie oplossing als er iemand niet tegen chloor kan.

    

   Opbergen  

   Heeft u een zwembad dat u op wilt bergen na het zwemseizoen, doe dit dan zorgvuldig. Zorg eerst dat u het water eruit laat lopen, vervolgens maakt u het zwembad helemaal schoon met benodigde schoonmaakmiddelen en handige tools en vervolgens zorgt u dat het opdroogt. Zo voorkomt u schimmels en aanslag, dat scheelt u aan het begin van volgend zwemseizoen weer een hoop schoonmaakwerk!

    

   Vragen over zwembad onderhouden?  

   Een eigen zwembad is leuk, maar u moet het ook altijd blijven onderhouden. U kunt dit gemakkelijk zelf doen met de benodigde onderhoudsmiddelen en -tools. Bekijk ons volledige aanbod om een keuze te maken welke onderhoudsproducten voor uw zwembad van belang zijn. Heeft u vragen over welke producten u het beste kunt aanschaffen of weet u even niet wat u het beste kunt doen als het gaat om zwembad onderhoud, neem dan gerust contact met ons op. De klantenservice is iedere werkdag van 09.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar via de telefoon en via mail.

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking