Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Woensdag 13 November 2022

   Wat is de meest energiezuinige terrasverwarming?

   In de zomermaanden is bijna niets zo fijn als een eigen buitenterras. Op deze manier hoeft u de zomermaanden zo min mogelijk binnen door te brengen en kunt u extra lang genieten van het mooie weer. Ook in de andere seizoenen kan een buitenterras erg prettig zijn. Met een terrasverwarmer kunt u nog langer genieten van deze heerlijke avonden. U kunt de temperatuur van deze heaters vaak zelf instellen waarmee u voor elke situatie de perfecte temperatuur kunt bereiken. In onderstaand artikel zal er gekeken worden naar de soorten terrasverwarming en welke het meest energiezuinig zijn.

   Verwarming op gas

   Met een terrasverwarmer op gas bent u erg flexibel met het plaatsen van deze verwarmer. Doordat er geen stroomkabels aan de heater vastzitten kunst u zelf bepalen waar deze komt te staan. De gasfles onderin de heater kan erg gemakkelijk vervangen worden waardoor je snel weer warmte hebt. Het nadeel van dit soort verwarming zijn de huidige gasprijzen. Deze prijzen zijn de laatste maanden explosief omhoog geschoten waardoor het gebruik van een terrasverwarmer op gas erg duur is geworden.

   Verwarming op hout

   Een van de oudste manieren om warmte te creëren is het gebruik van hout. Zo zijn er nog genoeg huizen waar mensen een open haard hebben of ene gesloten houtkachel. Veel mensen zien dit als iets gezelligs en genieten van de geur wat deze kachels afgeven. Ze zijn alleen erg onzuinig, dit komt doordat veel warmte verloren gaat. Ook zorgt een houtkachel voor veel schadelijke stoffen rondom je huis. Deze stoffen zullen ook de lucht in gaan als ze uit de schoorsteen komen. Alhoewel dit soort verwarming geen gas of elektriciteit kost is het allesbehalve zuinig in gebruik.

   Verwarming op elektriciteit

   Naar verhouding verbruiken elektrische terrasverwarming de minste energie. Daarnaast stoten ze geen schadelijke stoffen uit. Deze terrasverwarmingen zijn in verschillende wattages te verkrijgen, hierdoor hebben ze allemaal een eigen verwarmingsbereik. Daarnaast beschikken sommige van deze zuinige terrasverwarmers op smart functies. Hierdoor kunnen ze via een applicatie op een telefoon of tablet aangezet en ingesteld worden. Dit is voornamelijk handig op terrassen waar ze op afstand aangezet kunnen worden. Hiermee is de verwarming op elektriciteit de meest energiezuinige terrasverwarming.

   Nieuws en Updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking