Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Donderdag 13 Januari 2023

   Jouw zwembad in topvorm door het juiste zwembad onderhoud!

   Het bezitten van een zwembad in uw tuin is zowel een plezier als een verantwoordelijkheid. Een zwembad in uw achtertuin kan zorgen voor urenlang vermaak en ontspanning, maar het vereist ook regelmatig zwembad onderhoud om het schoon en bovendien ook veilig te houden. Als u weet hoe u uw zwembad goed moet onderhouden en welke benodigdheden u nodig hebt, blijft uw zwembad in de best mogelijke staat en kunnen u en uw gezin er jarenlang van genieten. In dit artikel geven we u alle informatie voor zwembad onderhoud die u nodig hebt voor uw zwembad in de tuin. Van het schoonmaken en testen van het water tot weten welke chemicaliën en apparatuur u moet kopen voor het zwembad onderhoud, dit blog geeft u alles wat nodig is voor zwembad onderhoud en na het lezen van dit blog weet u gegarandeerd uw zwembad in topvorm te houden!  

    

   Welke spullen heeft u nodig?

    
   Er zijn veel verschillende gereedschappen en gadgets die u zou willen overwegen voor uw zwembad onderhoud. U hoeft echter niet alles voor het zwembad onderhoud in één keer te kopen; u kunt altijd meer apparatuur toevoegen als uw behoeften voor het zwembad onderhoud veranderen. U zult op zoek willen gaan naar stevige en hoogwaardige apparatuur die lang meegaat, aangezien u ze jarenlang achter elkaar zult gebruiken om uw zwembad van onderhoud te voorzien. Hier zijn enkele van de belangrijkste zaken die u nodig hebt om uw zwembad onderhoud optimaal te houden: 

    

   Zwembadfilters 

   De filter is het hart van het filtersysteem van uw zwembad, dus het is belangrijk deze regelmatig te onderhouden en schoon te maken. Sommige mensen geven de voorkeur aan het gebruik van een zandfilterpomp, terwijl anderen de voorkeur geven aan een cartridge filterpomp zonder zand.

   Zwembad reinigingsmateriaal

   U moet ook de basis reinigingsmaterialen bij de hand hebben, zoals een skimmer net voor bladeren en afval, een zwembad stofzuiger voor de bodem, en een borstel voor de wanden en vloer.

   Chloor- en pH waarde meten 


   U moet ook een pH-meter en een chloor drijver bij de hand hebben, zodat u regelmatig het water kunt testen om er zeker van te zijn dat de waarden correct zijn. Dit is een belangrijke stap van het zwembad onderhoud.

    

   Het water testen en aanpassen


   Een van de belangrijkste aspecten van het zwembad onderhoud is het handhaven van de juiste waterbalans. Dit betekent dat u het juiste pH-niveau, chloorgehalte en andere chemische niveaus in het water in de gaten moet houden en moet corrigeren wanneer het niet op het gewenste level is. U moet het water in uw zwembad regelmatig testen om er zeker van te zijn dat alles in goede staat is. Idealiter test je het water één keer per week, maar het mag altijd vaker.

   Een belangrijke waarde om te checken is de zuurtegraad oftewel de pH-waarde van het water. Het pH-niveau van het zwembadwater moet tussen 7.2 en 7.8 liggen. Als het niveau te laag of te hoog is, kan dit leiden tot oog- en huidirritaties, ongemak en zelfs infecties. Er zijn verschillende manieren om de pH-waarde van het water te testen, maar de meest gebruikelijke is het gebruik van een pH-meter.

   Wanneer het water niet overeenkomt met de gewenste pH-waarde kunt u onze gespecialiseerde oplossingen gebruiken om de pH van uw water te verhogen of te verlagen. U kunt de pH veranderen door een pH-plusvloeistof toe te voegen of juist te verlagen met een pH-minvloeistof. Naast de pH-waarde is ook de hoeveelheid chloor een betrouwbare indicator van de waterkwaliteit. Dit kunt u testen door middel van een teststrip. Dit zijn kleine papieren strips die van kleur veranderen op basis van het chloorgehalte in het water. De chloorconcentratie van het zwembad moet rond de 1 mg per liter water liggen. Als het water onvoldoende chloor bevat, kunt u dit eenvoudig toevoegen door chloortabletten of chloorgranulaat in het water op te lossen.

    

   Hoe maak je het zwembad schoon? 

    
   Het schoonmaken van het zwembad is een klusje die niet iedereen op zijn of haar verlanglijstje heeft staan. Daarom is het goed om in gedachten te houden dat het regelmatig uitvoeren van zwembad onderhoud niet alleen helpt om de gezondheid en veiligheid te garanderen, maar ook om de levensduur van de onderdelen en zwembadaccessoires van het zwembad te verlengen. Om het zwembad op de juiste manier schoon te maken hou je de volgende volgorde aan:  

   Skimmen: Dit betekent het verwijderen van grotere stukken vuil zoals bladeren en insecten die op het wateroppervlak drijven. Dit kunt u doen met een skimmer of een zwembadnet. Dit is iets dat regelmatig gedaan moet worden, het liefst zelfs dagelijks.

   Borstelen: Gebruik een borstel of een automatische zwembadreiniger om het zwembadoppervlak en de wanden schoon te maken. Dit helpt om afvalstoffen los te maken en te verwijderen die zich op de bodem of op de wanden van het zwembad kunnen hebben gevestigd. Dit is iets dat minstens 1 keer per week gedaan moet worden

   Stofzuigen: Gebruik een zwembadstofzuiger of een robotstofzuiger om het zwembadoppervlak en de wanden schoon te maken. Dit helpt om afvalstoffen los te maken en te verwijderen die zich op de bodem of op de wanden van het zwembad kunnen hebben gevestigd. Dit is iets dat het liefst 1 keer per week gedaan moet worden.

    Chemisch onderhoud: Zorg ervoor dat u de juiste hoeveelheid chloor of andere chemische producten toevoegt aan het zwembadwater om het water te desinfecteren en te ontsmetten. Dit is iets dat regelmatig gedaan moet worden, afhankelijk van het gebruik van het zwembad.

    

   Dek het water altijd af na gebruik 

    
   Een laatste advies voor optimaal zwembad onderhoud: dek het zwembad af zodra u uit het water komt. Dek het zwembad altijd af met een zeil, ook als u het een paar uur niet gebruikt. Dat verandert de hoeveelheid vuil die in het water terechtkomt aanzienlijk. Minder vuil betekent minder zwembad onderhoud en minder kans dat het water opnieuw ververst moet worden. Bovendien blijft de temperatuur van het water constanter en gebruikt u minder chloor. De vermindering in het gebruik van chloor komt doordat UV-straling van de zon de afbraak van chloor stimuleert. Wanneer het zwembad is afgedekt scheelt dit behoorlijk in het verbruik van chloor.

   Voor vragen of advies


   Heeft u na het lezen van deze blog toch nog vragen over het zwembad onderhoud? Neem dan even contact op met onze specialisten! Zij staan voor u klaar om u te voorzien van het juiste persoonlijke advies en vinden het leuk om u te helpen met al uw vragen. Stuur gerust een e-mail naar [email protected] of bel even naar 085 303 487. Onze medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 15:00 uur.  

   Nieuws en Updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking