Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Vrijdag 23 Juni 2021

   Hoeveel stroom kost een opblaasbaar bubbelbad?

   Een aantal jaar geleden was een bubbelbad in de tuin alleen weggelegd voor vermogende personen. Vandaag de dag is het voor iedereen mogelijk om een spa voor in de tuin te kopen. U kunt tegenwoordig namelijk een opblaasbaar bubbelbad aanschaffen. Net als een gewoon bubbelbad sluit u ook een opblaasbare variant aan op het stroomnet. Zonder stroom geniet u immers niet van de vele voordelen die zo’n spa te bieden heeft. Maar hoeveel stroom verbruikt een opblaasbaar bubbelbad eigenlijk? In deze tekst geven wij u antwoord op deze prangende vraag.

   Factoren die van invloed zijn op het stroomverbruik

   De hoeveelheid stroom die een opblaasbaar bubbelbad verbruikt, hangt af van een aantal factoren. Allereerst maakt het bijvoorbeeld uit in welk seizoen u de spa gebruikt. Zo verbruikt een opblaasbaar bubbelbad ’s winters bijvoorbeeld meer stroom dan in de zomer. In de winter is het immers kouder, waardoor het water ook sneller afkoelt. Gevolg hiervan is dat er meer stroom nodig is om het water op te warmen dan ’s zomers.

   Naast het seizoen speelt ook de mate van isolatie mee in het stroomverbruik. In een opblaasbaar bubbelbad dat goed geïsoleerd is, koelt het water immers minder snel af dan in een slecht geïsoleerde spa. Als uw bubbelbad goed geïsoleerd is, verbruikt deze minder stroom. Tot slot speelt ook de gebruiksfrequentie mee. Hoe vaker u een opblaasbaar bubbelbad gebruikt, des te hoger de stroomkosten uitvallen.

   Bereken zelf de stroomkosten van een opblaasbaar bubbelbad

   Wilt u een goede inschatting maken van de hoeveelheid stroom die uw opblaasbare bubbelbad u kost? Ga er dan van uit dat er voor het verwarmen van iedere liter water met één graad ongeveer 1,15 Watt nodig is. Hoeveel het opwarmen van het water in uw opblaasbare bubbelbad exact kost, hangt af van de stroomprijs. Deze kan op het ene moment namelijk hoger zijn dan op het andere moment.

   Kosten wegen niet op tegen de voordelen

   Heeft u een opblaasbaar bubbelbad in uw tuin waar om en nabij de 1500 liter water in gaat? Dan kan het apparaat u op jaarbasis behoorlijk wat geld kosten. Dit is zeker het geval als u veel tijd doorbrengt in het bad. Toch moet u zich niet te veel laten leiden door de prijs. Een opblaasbaar bubbelbad brengt namelijk ook de nodige voordelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld goed voor uw spieren en gewrichten als u regelmatig plaatsneemt in het warme, bubbelende water. Ook verbetert het de bloedcirculatie.

   Een opblaasbaar bubbelbad brengt daarnaast nog een groot voordeel met zich mee. Als het apparaat u in de weg staat, bergt u hem makkelijk en snel op. U laat het opblaasbare bubbelbad leeglopen, vouwt hem op en u kunt hem opbergen. Doe dit niet te vaak, want voor het vullen van het bad heeft u doorgaans een grote hoeveelheid water nodig.

   Nieuws en Updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking