Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Donderdag 13 Maart 2022

   Hoelang blijft water goed in uw zwembad?

   In de zomer is het heerlijk om een plons te kunnen nemen in het zwembad. Al helemaal wanneer u uw eigen zwembad heeft. Het is natuurlijk wel zo fijn om zeker te weten dat het water waarin u zwemt helemaal fris en fruitig is. Een veelvoorkomende vraag is dan ook: hoelang blijft stilstaand water goed in een zwembad? Uw Buiten Specialist is gespecialiseerd in alles wat met zwembaden te maken heeft. Daarom geven we u graag antwoord op alle vragen die u hebt met betrekking tot het verversen van het zwembadwater. Nieuwsgierig naar het antwoord op de vraag ‘hoelang blijft water goed in het zwembad?’ Lees het antwoord op deze pagina!

   Ververs het water één keer per jaar

   Wanneer u een opzetzwembad heeft is het logisch dat u het water één keer per jaar ververst. Dit komt doordat u het zwembad afbreekt wanneer de temperatuur zakt dus wanneer u het zwembad in het voorjaar weer opbouwt, zal er nieuw water in moeten. De vuistregel van het één keer paar jaar verversen van water geldt alleen wanneer u het zwembad van het juiste onderhoud voorziet. Wanneer het juiste onderhoud uitblijft heeft dit enorme invloed op de waterkwaliteit. Wanneer de waterkwaliteit niet goed is heeft u een enorm verhoogde kans op bacteriën en op de groei van algen. Het waarborgen van de waterkwaliteit is niet moeilijk, het is alleen wel belangrijk dat u het consistent doet.

   Onderhoud van het water

   Zoals hierboven aangegeven is het dus heel belangrijk om de waterkwaliteit op peil te houden wanneer u uw zwembadwater maar één keer per jaar wil verversen. Om te controleren of de kwaliteit van het zwembadwater nog goed is kunt u met een digitale pH-meter de pH-waarde controleren. Deze waardes zouden tussen de 7.2pH en 7.6 pH moeten liggen, is dit niet het geval dan kunt u de pH-waarde ophogen of verlagen met speciale vloeistoffen. Er is een pH-plusvloeistof voor het verhogen van de pH-waarde en een pH-minvloeistof voor het verlagen van de pH-waarde. Naast de pH-waarde van het water is ook de hoeveelheid chloor een goede indicator voor de waterkwaliteit. De chloorwaarde van het zwembad zou tussen de 1 mg per liter water moeten zijn. Wanneer er te weinig chloor in het water zit kunt u dit makkelijk toevoegen, bijvoorbeeld door chloortabletten of chloorgranulaat aan het water toe te voegen. Zit er te veel chloor in het water? Zorg er dan voor dat het zwembad goed wordt blootgesteld aan zonlicht en zwem er een tijdje niet in. De Uv-straling zal het chloor afbreken waardoor de concentratie chloor in het water weer verminderd.

   Dek het zwembad goed af

   Een laatste tip die we u mee willen geven is: dek het zwembad af zodra u uit het water gaat. Ook al maakt u maar een paar uur geen gebruik van het zwembad, het is alsnog verstandig om het zwembad dan af te dekken met een afdekzeil. Dit maakt namelijk een enorm verschil voor de hoeveelheid viezigheid wat in het water komt. Minder viezigheid betekent minder onderhoud en minder kans op dat u het water zult moet verversen. Ook blijft de temperatuur van het water consistent en zult u minder chloor hoeven te verbruiken. Wanneer het water een goede balans heeft is overbodige Uv-straling juist zonde van het chloor wat in het zwembad zit, juist omdat de Uv-straling het chloor afbreekt.

   Vragen of opmerkingen

   Heeft u na het lezen van deze pagina nog steeds vragen over hoelang water goed blijft in het zwembad? Dan raden we u aan om contact op te nemen met onze specialisten. De klantenservice is alle werkdagen geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur waar onze gespecialiseerde werknemers voor u klaar staan om u zo goed mogelijk te helpen met alle mogelijke vragen en opmerkingen. U kunt ons bereiken op [email protected] of op +085 303 4874.

   Nieuws en Updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking