Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Uwbuitenspecialist - Donderdag 23 Juli 2021

   Hoe verwarm ik het water van mijn zwembad?

   De temperaturen stijgen boven de 25 graden en dus wil jij heerlijk afkoelen in het zwembad. Je stapt over de rand en duikt het zwembad in. *PLONS*  Brrr, het water is ijskoud! Terwijl het zwembad al een paar dagen in de zon staat... Zo had je het afkoelen niet voorgesteld, want het water is veel te koud. Wij geven in deze blog drie tips om het water in jouw zwembad op te warmen. Zo kun jij lekker afkoelen zonder een ijskoud zwembad in te hoeven stappen. 

    

   • Schaf een solar afdekzijl aan

   Een solar afdekzeil is een ideaal hulpmiddel om het zwemwater op te warmen. Het afdekzeil zorgt er niet alleen voor dat het zwemwater wordt opgewarmd, ook wordt het water geïsoleerd en worden takjes, blaadjes, ongedierte en ander vuil uit het zwembad gehouden. Wanneer de zon op het solar afdekzijl schijnt, warmt het water snel op. Wanneer de zon weg is, heeft hetzelfde zijl een isolerende werking en kan de warmte niet ontsnappen. Met een solar afdekzeil houd jij dus eenvoudig je zwemwater warm én schoon. Het afdekzeil is gemaakt van polyethyleen, waardoor het gemakkelijk over jouw zwembad heen te trekken is. Is het zeil te groot? Dan kun je deze handmatig in het juiste formaat knippen. 

    

   • Koop een zwembad warmtepomp

   Een tweede manier om het zwemwater op te warmen, is het kopen van een warmtepomp. Een warmtepomp zet de buitenlucht om in warmte, waardoor dit ook nog eens veel energie bespaart. Ook houdt de warmtepomp het water constant op de juiste temperatuur, zodat jij nooit verrast wordt met heel koud of warm water. Een zwembad warmtepomp is eenvoudig aan te sluiten en werkt vaak al vanaf een buitentemperatuur van 10 graden Celsius. Hierdoor kun jij ook heerlijk genieten van een warm bad als het buiten nog fris is. Belangrijk is om bij het aansluiten van een warmtepomp gebruik te maken van een Comfortpool Bypass kit. Dit maakt de klus veel eenvoudiger.


    

   • Kies milieubewust en ga voor de Solar Bol

   Wil jij tot slot helemaal milieubewust bezig zijn? Kies dan voor een Solar Bol. De Solar Bol plaats je naast het zwembad en wordt opgewarmd door de zon. De zwembadpomp stuurt het water door de Solar Bol, die de warmte meegeeft aan het water dat weer terecht komt in het zwembad. Zo is het mogelijk om de watertemperatuur op warme dagen wel met vier graden te laten stijgen. De Solar Bol is geschikt voor ieder opzetzwembad en zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen. Wij raden aan om een maximum van drie Solar Bollen achter elkaar te koppelen. Het gebruik van een Solar Bol een relatief goedkope manier voor het verwarmen van jouw zwemwater. 

    

   Uwbuitenspecialist helpt jou graag

   Het opwarmen van het zwemwater van je zwembad is dus geen moeilijke klus. Wanneer jij toch vragen hebt, bijvoorbeeld welke opwarmmethode het beste bij jouw zwembad past, is Uwbuitenspecialist graag bereid jou te helpen. Uwbuitenspecialist is namelijk al jarenlang specialist in verschillende zwembaden, spa’s en bijbehorende accessoires. Onze vriendelijke medewerkers helpen je graag verder en geven jou deskundig advies.

   Nieuws en Updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking