Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Maandag 13 September 2021

   Hoe laat ik mijn Intex zwembad leeglopen?

   Je intex zwembad leeg laten lopen

   Het kan natuurlijk zijn dat de temperaturen terug lopen en jij niet meer wil zwemmen. Het wordt te koud, dus heb je besloten om het zwembad op te bergen. Of misschien wil jij het water verversen. Dan zit er niets anders op dan het water uit het zwembad te laten lopen. Nu kun je met emmers gaan sjouwen, maar dat kost ontzettend veel werk. In deze blog leggen we uit hoe jij eenvoudig het zwembad kunt laten leeglopen, zonder dat jij er veel werk mee hebt. Lees snel verder!

   De wet van communicerende vaten

   Ken jij de wet van de communicerende vaten al? Laat jouw Intex zwembad leeglopen met deze eenvoudige manier. Het enige gereedschap dat jij nodig hebt is een tuinslang. Met de wet van communicerende vaten kun jij het water over hevelen naar een afvoerputje of een plek in de tuin. Allereerst dompel je de tuinslang helemaal onder in het zwembad, zodat deze vol met water komt te staan. Vervolgens leg jij een duim of andere vinger op beide uiteinden. Daarbij kan het slim zijn om een tweede persoon te vragen om te helpen. Wanneer jij dit gedaan hebt, leg je het ene uiteinde van de slang op de bodem van het zwembad en haal je de duim van de slang. Het andere uiteinde leg je naast de afvoer of plek waar jij graag het water wil hebben. Let er op dat deze plek net zo laag (het liefst lager) is als de bodem van het zwembad. Het water zal nu automatisch uit het zwembad lopen, zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. 

   Intex zwembad leeg laten lopen met tuinslang

   Let er wel op dat de slang niet verstopt raakt in het zwembad. Dit kan bijvoorbeeld met bladeren, stukjes afval of plastic dat voor de slang worden gezogen. Het water zal dan niet uit de slang lopen en het zwembad blijft vol staan. Het is dus raadzaam om eerst het zwembad te ontdoen van grote stukken afval, zodat dit niet voor gaat komen. Wanneer jij een normale tuinslang gebruikt, kan het een tijdje duren voordat al het water uit het zwembad is gelopen. Wanneer jij dit proces sneller wil laten verlopen, kun je meerdere tuinslangen gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om een speciale zwembadslang te gebruiken. Deze zijn breder en kunnen dus meer water vervoeren. Tot slot kun jij ook een zwembadpomp kopen om het water uit het zwembad te krijgen.

   Gebruik een pomp

   Laat het Bestway zwembad leeglopen met een zwembadpomp (ook wel dompelpomp genoemd). Je plaatst de pomp op de bodem van het zwembad en laat de afvoerslang van de pomp naar de afvoer lopen. Met de zwembadpomp pomp jij eenvoudig duizenden liters in een uur uit het zwembad. Met een zwembadpomp heb jij het zwembad veel sneller leeg dan met een tuinslang.

   Uwbuitenspecialist

   Wil jij graag meer weten over een zwembadpomp? Dan helpt Uwbuitenspecialist jou graag verder! Uwbuitenspecialist is namelijk al jarenlang specialist op het gebied van zwembaden, spa’s en bijbehorende accessoires. De vriendelijke medewerkers helpen je graag verder en voorzien jou van deskundig advies.

   Nieuws en Updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking