Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Maandag 21 Oktober 2021

   Een Intex zwembad onderhouden; Hoe doe je dat?

   Hoe een Intex zwembad onderhouden?

   Intex is het meest bekende merk zwembaden voor in de tuin. Een Intex zwembad kunt u gemakkelijk opzetten en afbreken. Doorgaans zet u echter geen zwembad op om hier slechts een dag gebruik van te maken. U zal het zwembad dus ook moeten onderhouden om te voorkomen dat het zwembad vies wordt, maar hoe houd je een Intex zwembad schoon? Bij Uw Buiten Specialist vertellen we u graag meer over dit onderwerp!

   Hoe houd je een Intex zwembad schoon?

   Om een Intex zwembad schoon te houden is het belangrijk dat u een filterpomp heeft. Na verloop van tijd zullen er namelijk deeltjes vuil in het zwembad terechtkomen. Denk bijvoorbeeld aan zand, insecten en ook haar. Filtert u het zwembad niet, dan begint het water al snel erg onfris uit te zien. U heeft de keuze uit een zandfilterpomp en een cartridge filterpomp. Bij langdurig gebruik is een zandfilterpomp aan te raden, omdat dit systeem ook in staat is om kleinere deeltjes uit het water te filteren. Hoe groter uw zwembad is, hoe groter het filtersysteem moet zijn.

   Hoe lang jouw Intex zwembad filteren?

   Dan komt echter de volgende vraag: hoe lang filteren Intex zwembad? Wij adviseren u om de filterpomp aan te zetten op een moment dat u niet in het zwembad bent. Indien u de pomp 3 tot 10 uur per dag aanzet, zit u altijd goed. Filtert u het water korter dan dat, dan wordt het niet goed schoon. Langer is ook niet aan te raden, omdat u dan onnodig veel energie verbruikt en het filtersysteem minder lang mee zal gaan.

   Een zoutwatersysteem of chloortabletten gebruiken?

   Een filterpomp is niet voldoende om het water in uw zwembad goed schoon te houden. Daarom voegen veel mensen ook chloortabletten aan hun zwembad toe. Beter is echter een Intex zoutwatersysteem. Dit systeem regelt de hoeveelheid chloor die aangemaakt wordt, zodat u niet zelf het chloorgehalte in het water hoeft te regelen. Een zoutwatersysteem kunt u alleen gebruiken als u ook een filterpomp op het zwembad heeft aangesloten. Maakt u gebruik van een zoutwatersysteem, dan dient u overigens wel zelf zout aan het water toe te voegen.

   Hoeveel zout in Intex zwembad?

   Dan resteert de vraag hoeveel zout er in jouw Intex zwembad moet. Zodra u het systeem aansluit, dient u 3,25 gram zwembadzout per liter water toe te voegen aan het zwembad. Zodra het zout nogmaals aangevuld dient te worden, zal het zoutwatersysteem dit aangeven. U kunt er dan van uitgaan dat 1,75 gram per liter water voldoende is om het zoutgehalte in het water weer op peil te brengen.

   Heeft u advies nodig?

   Heeft u advies nodig bij het schoonmaken van uw Intex zwembad? Neemt u dan gerust contact met ons op, zodat een van onze specialisten u verder kan helpen. 

   Nieuws en Updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking