Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Jeroen - Woensdag 13 Februari 2021

   Bestway zwembad opzetten, hoe doet u dat?

   Heeft u recent een Bestway zwembad aangeschaft en wilt u het zwembad opbouwen in uw tuin? Dit is gemakkelijk en snel te realiseren zónder dat u hiervoor allerlei gereedschap nodig heeft. Welk model zwembad u ook gekocht, de Bestway Steel Pro of de Bestway Power Steel, ze worden in de basis op dezelfde manier opgebouwd. Uiteraard is het prettig als u weet waar u op moet letten. Daarom ontvangt u van ons een aantal handige tips en adviezen bij het opzetten van uw Bestway zwembad.

   Bestway zwembad opzetten in 5 stappen


   Het is belangrijk dat u iedere stap zorgvuldig doorloopt, want hiermee voorkomt u een verkeerde montage en dus een zwembad dat leegloopt. Gelukkig staat u er niet alleen voor, want wij zijn uw Buiten Specialist en vertellen hoe u een Bestway zwembad kunt opzetten. Dit gebeurt namelijk in 5 eenvoudige stappen. Daarom nemen we u bij de hand en vertellen we per stap wat er moet gebeuren en wat belangrijke aandachtspunten. Lees daarom snel verder en zet dankzij onze tips en adviezen zelf een Bestway zwembad op.

   1. Plaats een Bestway zwembad op een stevige ondergrond


   De eerste stap begint bij het bepalen van de locatie. Bij een Bestway zwembad opzetten is het namelijk belangrijk om na te denken over de ligging van het zwembad. Het is belangrijk dat een Bestway zwembad op een stevige, stabiele en vlakke ondergrond staat. Op die manier voorkomt u dat het zwembad verzakt.
   Voldoende ruimte rondom het zwembad is net zo goed belangrijk. Op die manier is het zwembad aan alle kanten te bereiken. Houd daarom ongeveer 1 meter aan zodat u vanuit iedere kant het zwembad kunt inspringen.
   Tot slot is het bij deze eerste stap ook relevant om het zwembad vlakbij een stroomvoorziening te plaatsen. Dit is natuurlijk belangrijk voor het aansluiten van de (filter)pomp.

   Tip: Genieten van een heerlijk verwarmd zwembad? Plaats dan het zwembad op een plaats met de nodige zonuren. Zo geniet u bij zonnig weer nog meer van uw zwempartij in een Bestway zwembad.

   2. Spreid de liner van het zwembader over een grondzeil en verzamel alle onderdelen


   Is het duidelijk waar het zwembad wordt geplaats? Dan kun je overgaan tot de volgende stap: de installatie van het Bestway zwembad. Let er op dat de ondergrond vrij is van onder andere takken, blaadjes, steentjes en andere scherpe voorwerpen. Leg het grondzeil op de grond en spreid de zwembad liner uit.

   Vervolgens controleert u of het zwembad compleet is en u beschikt over alle onderdelen. Is dit het geval? Dan kunt u beginnen met het opzetten van uw Bestway zwembad!

   Tip: beschikt u niet over alle onderdelen? Neem contact op met de leverancier of de groothandel waar u het zwembad heeft gekocht.

   3. Pak de handleiding en maak de buizen vast aan de zwembad liner


   U hoeft geen extra gereedschap nodig bij het opzetten van een Bestway zwembad. U heeft dus alles binnen handbereik wat nodig is om het zwembad te installeren. Zorg dat u te allen tijde de handleiding raadpleegt. In dit document wordt iedere stap uitgelegd en toegelicht. Hierdoor is het haast onmogelijk om het zwembad op een verkeerde wijze in elkaar te zetten. Wilt u er zeker van zijn dat er niets misgaat? Wij zetten de stappen voor u op een rij met daarbij een aantal aandachtspunten:

   1. Maak het uzelf gemakkelijk en begin met één kant. Steek de buizen altijd door de mouw-openingen aan de bovenkant van de liner.
   2. Pas dit toe op alle kanten van het Bestway zwembad.

   Hiermee is de basis bijna compleet voor het zwemmen in een Bestway zwembad. U bent nog enkele stappen verwijderd van uw eerste zwempartij in het nieuwe zwembad!

   4. Maak de hoekstukken, zijsteunen en voetjes vast voor de eindmontage


   Naast
   Heeft u de buizen door de mouw-openingen gestoken van de liner? Dan kunt u aan de slag met het bevestigen van de hoekstukken, zijsteunen en voetjes. De instructie is eveneens te vinden in de handleiding, maar we helpen u graag met het succesvol doorlopen van de stappen:

   1. Vervolgens verbindt u de buizen aan elkaar met behulp van de T-stukken. U zet ze stevig vast dankzij de bijgeleverde pinnen.
   2. Pak nu de verticale staanders en verbindt ze eveneens aan de T-stukken. Dit doet u op de hoeken van het Bestway zwembad.
   3. Tot slot plaatst u op iedere hoek een verticale staander en koppelt ze vervolgens aan de voetstukken.

   Bent u al enthousiast? U bent nog slechts één stap verwijderd van een verfrissende duik in uw nieuwe Bestway zwembad!

   5. Tot slot: sluit de pomp aan en vul het Bestway zwembad met water


   U heeft ongelofelijk veel zin om een duik te nemen in het zwembad, maar u dient eerst de pomp aan te sluiten en het zwembad te vullen met water. Hoe u dat doet, leest u in de laatste stap.

   Het aansluiten van de (filter)pomp is geen moeilijke klus. De Bestway pomp wordt compleet aangeleverd met aansluitstukken en slangen. U hoeft dus geen losse onderdelen aan te schaffen.
   De pomp zelf plaatst u altijd onder het waterniveau. Gebruik de slangklemmen en koppelstukken om de slangen perfect aan te sluiten op zowel de in- als uitgangen van de pomp en het Bestway zwembad.
   Is de pomp aangesloten, dan kunt u eindelijk beginnen met het vullen van uw zwembad!

   Tip: controleer altijd of de aansluitmaat van de pomp overeenkomt met de aansluitmaat op het zwembad. Bij Bestway is dit 32 of 38 millimeter. Is dit het geval? Dan kunt u de waterpomp probleemloos bevestigen aan het zwembad.

   Geniet van een zwempartij in uw nieuwe buitenzwembad


   Heeft u bovengenoemde stappen doorlopen bij het opzetten en installeren van het Bestway zwembad? Dan is uw buitenzwembad helemaal gereed om er een duik in te nemen. Zodra de zon schijnt, geniet u van een fantastische zwempartij dankzij een eigen zwembad in uw tuin.

   Nieuws en Updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking