Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Donderdag 13 Juli 2021

   Hoeveel chloor moet er in mijn zwembad?

   Hoeveel chloor moet er nou eigenlijk in een zwembad?

   Bovenstaande vraag klinkt over het algemeen enorm simpel, maar één simpel antwoord gaan we op het internet helaas niet snel vinden. Niet alleen in je zwembad, maar ook in zaken als een jacuzzi of ander bad, is het van uiterst belang om de goede hoeveelheid chloor te hanteren. Als jij niet helemaal zeker weet of je dit nu al doet, is deze blog voor jou geschreven. We gaan je namelijk haarfijn uitleggen hoeveel chloor jij voortaan in jouw water moet doen. Gauw verder lezen dus!

   Waarom zit er eigenlijk chloor in mijn zwembad?

   Naast de vraag hoeveel chloor er eigenlijk in een zwembad moet, is het eigenlijk nog belangrijker om te kijken waarvoor we dit goede überhaupt gebruiken. Chloor zorgt ervoor dat er weinig tot geen bacteriën in het water waarin jij baddert, overblijven. Het grootste deel van de bacteriën die je in het water vindt, doen niet extreem veel kwaad. Echter bestaan er een aantal bacteriën die vooral in warm water voorkomen, waar je behoorlijk ziek van kunt worden. Chloor zorgt ervoor dat deze bacteriën geen kans van leven hebben in jouw water. Je hebt dus echt chloor nodig als jij voortaan zonder zorgen over ziektes of infecties wilt badderen of lekker tot rust wilt komen.

   …en de hoeveelheid?

   Allemaal leuk en aardig waarom we nou chloor gebruiken, maar de belangrijkste vraag is en blijft hoeveel chloor we nou eigenlijk moeten gebruiken. Om de hoeveelheid die jouw zwembad nodig heeft te vinden, is het van belang dat je een aantal stappen hanteert:

   De pH-waarde

   Bovenstaande klinkt misschien als een wat abstracte term, maar je moet allereerst weten wat de pH-waarde van jouw zwembadwater is. Zorg ervoor dat jouw pH-waarde tussen de 7,2 en 7,6 ligt. Anders werkt jouw chloor simpelweg niet. Je kunt je pH-waarde makkelijk testen met een testset die daarvoor ontworpen is.

   Chloorniveau op peil brengen

   De volgende stap is om het chloorniveau op peil te houden. We raden je aan om gebruik te maken van ‘granulaat’ om het chloorgehalte in jouw zwembad een boost te geven. Je voegt ongeveer 4 gram granulaat per 1000 liter water toe. Even omrekenen dus.

   Chloorniveau op peil houden

   Als het bovenstaande gelukt is, kun je met zekerheid zeggen dat jouw zwembad van de juiste hoeveelheid chloor is voorzien. Stap 2 is om het ook zo te houden. Controleer daarom regelmatig de waarden van jouw zwembad. Door lichaamsvetten en bacteriën kan het wel eens voorkomen dat de chloorwaarde omlaag gaat. Het gebruik van oplossende chloortabletten is daarom ook zeker aan te raden. Deze gaan ongeveer een week mee en zorgen er dus voor dat jouw chloorwaarde op peil blijft!

   Nieuws en Updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking